International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

SCHRIJVER

Megan Lloyd

DATUM

15 Mar 2022

Upcoming events en Crossing Border London!

image in text

De komende maanden komen we weer op stoom met meerdere mooie literaire avonden. In april twee avonden in de Koninklijke Schouwburg. Het Nationale Theater en BorderKitchen presenteren een exclusief optreden van Tom Lanoye. De Poezieboys zijn terug met Poeziebar XL en in mei twee Amerikaanse gasten in de BorderKitchen: Torrey Peters en Jennifer Egan. Hieronder lees je meer over de voorstellingen. Hopelijk tot snel!

3 april HNT en BorderKitchen presenteren Tom Lanoye
Locatie: Koninklijke Schouwburg. Aanvang 19.30 Info en tickets

20 april Poezieboys en Crossing Border presenteren Poeziebar XL
Locatie: Koninklijke Schouwburg. Aanvang 20.15 Info en tickets

16 mei BorderKitchen presenteert Torrey Peters
Locatie: Zaal 3 Aanvang:20.00 Info en tickets

19 mei BorderKitchen presenteert Jennifer Egan
Locatie: BorderKitchen Aanvang:20.00 Info en tickets

Tom Lanoye leest exclusief voor uit zijn nieuwe boek De Draaischijf in de Koninklijke Schouwburg. Uniek omdat het verhaal over collaboratie in de Tweede Wereldoorlog, in de kunsten zich grotendeels afspeelt in de Koninklijke Schouwburg.
Lees meer

Poeziebar XL: De Poezieboys zijn terug met een groots opgezette avond.
Gastheren Jos Nargy en Joep Hendrikx brengen de Rock ‘n Roll terug in de poëzie in een dampende, zwetende en joelende Koninklijke Schouwburg. 10 dichters geven acte de présence waaronder Asha Karami, Elfie Tromp en Joost Oomen.
Lees meer

Torrey Peters (U.S.) is 16 mei te gast in Zaal 3. Zij schreef met Detransitie, Baby een van de beste internationale debuutromans van het afgelopen jaar. Het boek gaat over gender, transgender zijn en moederschap. Torrey Peters wordt geïnterviewd door Persis Bekkering.
Lees meer

Op 19 mei is er een Amerikaanse ster-auteur te gast: Pulitzer Prize winnares Jennifer Egan komt naar ons eigen BorderKitchen podium. Roos van Rijswijk gaat met haar in gesprek over haar nieuwe boek Het Snoephuis waarin de succesvolle, maar rusteloze ondernemer Bix Bouton een technologisch programma ontwikkeld die toegang geeft tot al je herinneringen, die je bovendien met anderen kunt uitwisselen. Het systeem verleidt velen – hoewel niet iedereen.
Lees meer

Uiteraard is er alle ruimte om vragen aan de auteurs te stellen en je boek te laten signeren.

Koop je kaarten voor de BorderKitchens met Torrey Peters en Jennifer Egan hier.

image in text

Crossing Border gaat naar London

Exciting news! Op 3 april presenteert Crossing Border in samenwerking met White Rabbit Books en New Dutch Writing hét onofficiële openings event van de London Book Fair. Een live event met Nederlandse auteurs, muziek en internationale gasten in de culturele hotspot The Social in Central London. Het programma wordt de komende weken bekend gemaakt.

__________________________________________________________________________________

image in text

30 jaar Crossing Border en uniek videomateriaal uit de kluis!

Crossing Border bestaat 30 jaar in 2022! En dat vieren we met een aantal bijzondere live events. De komende tijd blikken we ook terug op de historie van het festival met een bonte verzameling videomateriaal uit de archieven We beginnen met drie video’s: Het Zuiderstrand festival, een aflevering van Loladamusica van de VPRO en unieke beelden van Ian Kerkhof. Alles is te zien op het Youtube kanaal van Crossing Border.

Voordat Crossing Border begon in 1993, was er eerst het Zuiderstrand festival in 1991 en 1992. Hier een registratie van de lokale Haagse omroep (niet te verwarren met het Polygoonjournaal:)) van de editie in 1992. Met onder meer Benjamin Zephaniah, Simon Vinkenoog, Eddie Kagie en Jablkon.

Na het strand en de naamswijziging zat Crossing Border flink in de lift: check deze uitzending van Loladamusica/VPRO in 1994 met Gerard Reve, Kathy Acker, Gavin Friday en Linton Kwesi Johnson.

De laatste video VPRO Laat op de avond is gemaakt in 1995 door filmer Ian Kerkhof met legendarische namen als Henry Rollins, Mark E. Smith, Hubert Selby jr., David Thomas, Peter Hammill en Blixa Bargeld aan elkaar gepraat door Herman Brusselmans.

Er staan weer nieuwe Crossing Border podcasts online met Bobby Gillespie (Primal Scream), Claire Keegan, Natasha Brown, Joost van Bellen, Stephanie Phillips, Oek de Jong, Sasha Filipenko en Richard Powers. Te beluisteren via je favoriete streamingdienst, bijvoorbeeld via Spotify.

image in text


Copyright © 2022 Stichting Other World Productions, All rights reserved.

Laatste nieuws

Aankondiging

Murat Isik Presenteert Nieuwe Boek bij BorderKitchen

Aankondiging

Het Crossing Border Kids programma: ons eerste programma voor kids en tieners, en meer!

Aankondiging

Eerste artiesten bevestigd voor Crossing Border 2023