Festivals

What's on

Nieuws

Over

Gallerij

Audio & Video

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

NL

EN

Broeinest

ABOUT


Muziek en poëzie zijn als koffie en cake. Op zichzelf al lekker, maar samen nog veel lekkerder. Dit hoef je ons natuurlijk niet te vertellen. Maar voor de leerlingen van Haagse scholen wordt het misschien een ontdekking, tijdens hun Broeinest-lessen onder begeleiding van Huis van Gedichten.

Het Broeinest-lesprogramma combineert creatief schrijven in de klas met een podiumervaring live op het festival. Huis van Gedichten gelooft – net zoals wij – dat iedereen een verhaal te vertellen heeft, ongeacht leerniveau of achtergrond. Daarom is het podium van The Attic op vrijdagavond eerst van de scholieren die hun eigen tekst gaan voordragen, waarschijnlijk voor het allereerst.

Tijdens de lessen op school luisteren leerlingen naar werk van twee Crossing Border-artiesten, een dichter of schrijver en een muzikant. Ze onderzoeken het effect van muziek, dynamiek en ritme op een tekst, en denken na over wat muziek voor hen persoonlijk betekent. De docenten begeleiden de leerlingen bij het schrijven van hun eigen poëzie of spoken word stukken geïnspireerd op het werk van de artiesten. Als kers op de taart presenteren de leerlingen hun werk live op het podium op vrijdagavond, samen met de artiesten die hen inspireerden in de schrijflessen.