International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

SCHRIJVER

Leonor Faber-Jonker

DATUM

22 Oct 2021

Blokkenschema online en programma compleet

image in text

Nog minder dan twee weken te gaan voor Crossing Border!

Meer dan 70 internationale artiesten komen van 4 t/m 6 november naar Crossing Border, met 10 locaties in de historische binnenstad van Den Haag en voor het eerst: een compleet dagprogramma op de zaterdag.

Na weken van zorgvuldig puzzelen maken we vandaag het blokkenschema bekend! Ook kondigen we de laatste toevoegingen aan de line-up aan, met onder meer auteur Oek de Jong en de Belgische band ILA.

Klik hier voor het blokkenschema.

image in text

Vijf mooie nieuwe namen maken de line-up van Crossing Border 2021 compleet.

De gevierde auteur Oek de Jong (1952) gaat tijdens Crossing Border in gesprek met Ivan Borghstijn. Oek de Jong is schrijver van een indrukwekkend oeuvre, met als bekendste titels Opwaaiende zomerjurken, zijn doorbraakroman uit 1979, Cirkel in het gras, Hokwerda’s kindPier en oceaan en het in 2019 verschenen Zwarte schuur.

Auteur Gustaaf Peek vertelt over zijn bedwelmende nieuwe roman A.D. Met bloeddoordrenkte zinnen beschrijft hij de ontberingen en wreedheden aan boord van een VOC-schip, vanuit het perspectief van talloze personages.

Ook bevestigd: ILA, de driekoppige band onder aanvoering van de 24-jarige singer-songwriter Ilayda Cicek, die met melancholieke muziek de grilligheid van het leven blootlegt. Spoken word-artiest Tyler Koudijzer vertelt verhalen over “het vasthouden aan het voortdurende loslaten en jezelf kunnen vinden in het verdwaald zijn” en songwriter en schrijver Auke Hulst speelt een set gebaseerd op zijn nieuwe voorstelling ‘Reiziger van het Ruige Land’, waarin hij je aan de hand van songs en verhalen meeneemt van het Groningse platteland naar The Great Wide Open van de Amerikaanse weg.

image in text

Ontdek nieuwe muziek op Crossing Border

ILA is niet de enige nieuwe muzikale act die je dit jaar op Crossing Border kan ontdekken. Veel bands en artiesten zijn zelfs voor het eerst in Nederland te zien!

Zo is er Neue Grafik Ensemble, het ensemble van de Franse producer, instrumentalist en DJ Neue Grafik, ontstaan tijdens nachtelijke jamsessies in het Londense Total Refreshment Centre. Hoe dat klinkt? Als één grote, energieke viering van culturele kruisbestuiving.

Ciara Mary-Alice Thompson aka CMAT is een alternatieve popster uit Dublin die humoristische nummers schrijft over serieuze onderwerpen: inzinkingen in snackbars en drama’s aan het keukenblok. Ze laat zich graag inspireren door Dolly Parton en RuPaul’s Drag Race.

De zwarte feministische punkband Big Joanie is een van de meest besproken livebands in het Verenigd Koninkrijk. Hun geluid is een vervormde samensmelting van post-punk à la The Raincoats en de popsound van meidengroepen uit de jaren zestig.

Chibi Ichigo is hard op weg de Belgische hiphopscene te veroveren. Ze schakelt moeiteloos tussen Russische, Nederlandse en Engelse teksten. Met haar rauw-poëtische lyrics en laidback beats ondergraaft ze taalkundige en culturele grenzen.

De New Yorkse muzikant Cassandra Jenkins maakt ambient folk die het magische in het alledaagse oproept. Haar tweede soloalbum ‘Phenomenal Nature’ staat bol van observaties waarin ze de natuur en de mensheid om haar heen weet vast te leggen.

Het Zuid-Londense ME REX zag het licht in 2018 in het huis van songwriter Myles McCabe. Hun nieuwste album ‘Megabear’ bestaat uit 52 tracks van een halve minuut, gemaakt om op ‘shuffle’ af te spelen. Met elke luisterbeurt ontstaat zo een uniek sonisch narratief.

Koop je tickets nu

Laatste nieuws

Aankondiging

Aankondiging

Murat Isik Presenteert Nieuwe Boek bij BorderKitchen

Aankondiging

Het Crossing Border Kids programma: ons eerste programma voor kids en tieners, en meer!