International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

SCHRIJVER

Theo Paijmans

DATUM

03 May 2022

BorderKitchen in juni!

image in text

Woorden bingen met drie weergaloze schrijvers in de mooie maand juni bij BorderKitchen! Roy Jacobsen trapt af met het nieuwe deel van zijn eiland-serie, met Karin Slaughter beleef je de primeur van haar bloedstollende nieuwe thriller en Gary Shteyngart presenteert zijn laatste roman. Save the dates!

Kun je niet wachten en wil je nu al naar de BorderKitchen-avonden? Dat kan: voor de BorderKitchen-avonden in mei met Torrey Peters op 16 mei en Jennifer Egan op donderdag 19 mei zijn nog tickets beschikbaar. Bestel ze hier voor Torrey Peters en hier voor Jennifer Egan!

2 juni: Roy Jacobsen

De Noorse schrijver Roy Jacobsen (1954) debuteerde in 1982 met zijn bundel korte verhalen Fangelov (Gevangenisleven). Jacobsen wist waarover hij het had: hij groeide op in een voorstadje van Oslo waar hij in zijn tienerjaren lid was van een criminele bende. Hij werd op zestienjarige leeftijd gearresteerd en hij bracht 35 dagen door in eenzame opsluiting.

Sinds 1990 is Jacobsen fulltime schrijver en wordt hij gezien als een van de belangrijkste schrijvers van Noorwegen. Zijn De onzichtbaren (2013), een boek over de lotgevallen van de familie Barrøy, werd in meer dan twintig landen uitgebracht. Op BorderKitchen presenteert hij De ogen van Rigel, het derde deel van deze vierdelige cyclus. ‘Niemand kan een eiland verlaten’, schrijft Jacobsen in De onzichtbaren. ‘Een eiland is een kosmos in een notendop, waar de sterren slapen in het gras onder de sneeuw’.

Locatie: BorderKitchen, Kerkstraat 11, Den Haag
7,50 euro bestel je ticket hier

15 juni: Karin Slaughter

Als Karin Slaughter (1971) besluit een nieuwe thriller te schrijven, is hoe ze dat doet al het begin van een spannend verhaal. Ze trekt zich wekenlang terug in een hut ergens in de bossen van Georgia en ziet of spreekt verder niemand, tot het boek af is. Dat recept is inmiddels goed voor een bloedstollende reeks thrillers die meer dan 40 miljoen keer verkocht zijn en in 120 landen worden uitgebracht. Slaughter heeft dan ook niet voor niets de bijnaam ‘Queen of Crime’.

Bezoekers van deze editie van BorderKitchen krijgen de primeur: Slaughter presenteert haar nieuwste boek Gewetenloos, dat dan net de dag ervoor van de pers is gerold.

locatie: BorderKitchen, Kerkstraat 11, Den Haag
7,50 euro bestel je ticket hier


24 juni: Gary Shteyngart

De Russisch-Joodse schrijver Gary Shteyngart (1972) groeide tot zijn zevende op in de schaduw van een enorm standbeeld van Lenin in St. Petersburg, waarna hij zijn geboortestad verruilde voor een New Yorks appartement zonder tv. Een trip naar Praag was de inspiratiebron voor zijn debuut Handboek voor de Russische Debutante (2002).

Op BorderKitchen presenteert Shteyngart zijn nieuwe roman Onze Vrienden, over een divers groepje, waaronder een Russische schrijver, een psychiater, een app-ontwikkelaar en een filmster, die de pandemie in een afgelegen landhuis uitzitten. Oude wonden gaan open en nieuwe romances bloeien op. ‘Een krachtig verhaal over een onwerkelijke tijd’, schreef Salman Rushdie erover. Shteyngarts veelal satirische boeken vielen dik in de prijzen en worden in meer dan dertig landen vertaald.

Locatie: BorderKitchen, Kerkstraat 11, Den Haag
7,50 euro bestel je ticket hier

Laatste nieuws

Aankondiging

Murat Isik Presenteert Nieuwe Boek bij BorderKitchen

Aankondiging

Het Crossing Border Kids programma: ons eerste programma voor kids en tieners, en meer!

Aankondiging

Eerste artiesten bevestigd voor Crossing Border 2023