Festivals

What's on

Nieuws

Over

Gallerij

Audio & Video

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

NL

EN

Werner Herzog

type
tickets button
icon

Saturday October 5, 2024

icon

20:00

icon

Koninklijke Schouwburg

icon

English

icon

€ 23,50

tickets button
Image for Werner Herzog

Filmmaker en auteur

Werner Herzog

Op 5 oktober verwelkomt BorderKitchen de legendarische Duitse filmmaker en auteur Werner Herzorg. Het evenement zal plaatsvinden in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Tijdens deze avond gaat Herzog in gesprek over zijn memoires: Ieder voor zich en God tegen allen en presenteert hij zijn nieuwe boek waarvan de vertaling rond het evenement verschijnt: De toekomst van de waarheid.

Werner Herzog (München, 1942) werd wereldberoemd met films als Fitzcarraldo, Nosferatu, Encounters at the End of the World en Grizzly Man. Zijn films gaan vaak over outcasts in een extreme relatie tot de natuur. De laatste jaren manifesteert hij zich steeds meer als schrijver.

In 2022 verscheen zijn boek Het schemeren van de wereld, over een Japanse soldaat op een klein eiland in de Stille Oceaan, die nog dertig jaar na het einde van WO2 dacht dat het oorlog was. In zijn memoires, getiteld Ieder voor zich en god tegen allen, beschrijft Werner Herzog een leven vol avonturen en grenservaringen, alsof zijn leven Herzogs beste film is.


In zijn nieuwe boek De toekomst van de waarheid (Nederlandse vertaling verschijnt oktober 2024) toont Herzog zich wederom een begenadigd schrijver. In een wereld die wordt ondermijnd door nepnieuws, politieke manipulatie en kunstmatige intelligentie, stelt hij de filosofische vraag: wat is waar? En hoe verhoudt de waarheid van poëzie en filmkunst zich tot empirische feiten? Op geheel eigen wijze knoopt Werner Herzog fascinerende gedachten en herinneringen aan elkaar.

Werner Herzog gaat signeren na afloop. Zijn boeken zullen tijdens het evenement te koop zijn.