Festivals

What's on

Nieuws

Over

Gallerij

Audio & Video

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

NL

EN

Youth Lagoon

type
icon

vrijdag 3 november 2023

icon

21.00 - 22.00

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - The Raven

Image for Youth Lagoon

Fotograaf:
Tyler T Williams

Youth Lagoon

Youth Lagoon was het pseudoniem van singer-songwriter Trevor Powers, dat hij na de verschijning van zijn album Savage Hills Ballroom in 2016 tijdelijk niet gebruikte. Sindsdien heeft Powers twee experimentele albums onder zijn eigen naam uitgebracht, tot hij gezondheidsproblemen opliep door een negatieve reactie op medicatie die zijn larynx beschadigde.

Dit leidde tot een periode van introspectie en groei voor de muzikant, en de realisatie dat er een rijkdom aan materiaal in zijn eigen achtertuin in Idaho lag. Powers bracht Youth Lagoon weer tot leven, en bracht onder dit vertrouwde pseudoniem zijn nieuwe album uit: Heaven Is a Junkyard.

Met hier en daar een vleug countrymuziek verbeeldt Heaven Is a Junkyard gemuteerde Americana in een wereld vol liefde, drugs, vertelkunst en wonderen, verbonden door Powers’ urgente stem en een staande piano. In het album creëert hij een lyrische stijl die aanvoelt als een mengeling van punk en western, en verkent hij een geluidsomgeving waar zowel een lap steel gitaar als een CR78 drummachine in voorkomen.

Heaven Is a Junkyard is in zes weken opgenomen met co-producent Rodaidh McDonald (The xx, Adele, Gil Scott-Heron). Het is een portret van een door God gekweld West-Amerika, en een herinnering dat er altijd liefde in het hoge gras te vinden is.

Heaven Is a Junkyard

Delen