International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

Vudu Cru (Dean Bowen & Joost Hoekaf)

type
icon

Thursday November 2, 2023

icon

19.00 - 19.20

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

De Regentes - Diepe

Image for Vudu Cru

Fotograaf:
Lennert Nuyttens

Artist

Vudu Cru

‘Op artistieke en vriendschappelijke basis hadden we elkaar enorm gevonden en dan kom je niet meer van elkaar af’ – Dean Bowen, uit 21bisbe

Vudu Cru, de nieuwe duo groep van Joost Hoekaf (BE) en Dean Bowen (NL), kwam voort uit een vriendschap waarin de passie voor poëzie en hiphop de bouwstenen vormen. Na jaren vriendschap tussen de twee deskundig schrijvers gebeurde het onvermijdelijke en stampten ze een hiphopproject uit de grond.

Creatief schrijver en rapper Joost Hoekaf is ondertussen geen onbekende meer in de hiphopscene dankzij culthit Kannabiskrijger, meerdere EP’s onder eigen naam en zijn bijdrage aan het debuutalbum van Roedel. Zo kon hij genoeg buzz in de scene en in de media creëren om met zijn muzikaal talent een groter publiek te bereiken.

Dean Bowen is dichter en performer en stadsdichter van Rotterdam voor 2019 en 2020. In 2018 debuteerde hij met zijn bundel Bokman en dat leverde hem direct een nominatie op voor de C. Buddingh’-prijs. Eerder publiceerde hij al in diverse literaire tijdschriften, zowel online als offline, en gaf hij performances in binnen- en buitenland.

De gebundelde krachten in Vudu Cru resulteren in een hiphopalbum met innovatieve producties en gelaagde teksten met thema's over identiteit, reflectie en cultuur.

Delen