International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

The Chronicles 2022

type
icon

Saturday November 5, 2022

icon

22.20 - 23.30

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - The Attic

Paul Auster zei ooit: ‘Vertalers zijn de schaduwhelden van de literatuur’.

The Chronicles is het unieke jaarlijks terugkerende residentie-project van Crossing Border voor getalenteerde auteurs én vertalers.
Tijdens het festival schrijven de auteurs openhartig over hun bevindingen. Tegelijkertijd gaan de vertalers aan de slag en krijgt het publiek dezelfde dag de vertalingen gepresenteerd. De vertalers die meedoen staan aan het begin van hun literaire carrière en laten tijdens het festival zien dat zij snel te werk kunnen gaan, maar met behoud van de kwaliteit.

De schrijftalenten die dit jaar meedoen zijn:
Mauk Westerman Holstijn (NL), Hanan Faour (NL), Frida Isberg (IS), Anne Louïse van den Dool (NL) en Sheena Patel (UK).

De vertalers die dit jaar meedoen zijn:
Bo-Elise Brummelkamp (NL/UK), Hannalore Daudeij (NL), Irene de la Torre Perelló (ES), Laura Molenaar (NL) en Sofiane Boussahel (FR).

Van iedere schrijver lezen we uiteindelijk vijf festivalverhalen; één vooruit-blik-verhaal (half okt.), dan drie festivalverhalen (3-4-5 nov.) en een slot-verhaal een week na het festival. Alle verhalen hebben een relatie met het Crossing Border programma.

Live event tijdens Crossing Border
De Nederlandse auteurs en vertalers van The Chronicles zijn ook live te bewonderen tijdens het Crossing Border festival. Naast de verhalen die zij daar gaan schrijven en vertalen worden zij samen bevraagd over hun boeken, over debuteren, vertalen, de literaire wereld en meer.

Delen