International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

SEF & het El Salvador Ensemble

type
icon

Friday November 3, 2023

icon

22.30 - 23.30

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - The Raven

Image for Sef & het El Salvador Ensemble

Artist

Sef & het El Salvador Ensemble

Nederlandse rapper en popartiest Yousef Gnaoui, die optreedt onder de artiestennaam Sef, begon zijn muziekcarrière als lid van de groep Flinke Namen, waarmee hij meerdere hits scoorde in Nederland en België. In 2011 begon Sef zijn solocarrière en brak meteen door met De Leven uit de Nederlandse roadmovie Rabat.

Zijn volgende albums In Kleur en Excusez Moi ontvingen veel lof van recensenten, en zodoende verwierf Sef een reputatie als koploper van de Nederlandse muziek. Ook is zijn podcast Yous & Yay: New Emotions met Pepijn Lanen één van de populairste in de Benelux.

In 2020 begaf hij zich op nieuw muzikaal terrein met El Salvador, een album vol Bossa Nova gitaren en moderne beats waarvoor hij tijdens live-optredens met een tiendelig orkest op het podium stond.

Nu staat hij klaar om zijn publiek wederom te verrassen met zijn nieuwe album Ik Zou Voor Veel Kunnen Sterven Maar Niet Voor Een Vlag, waarin hij reflecteert op hedendaagse onderwerpen zoals nationalisme en de grenzen van het kapitalisme. Sef is niet bang om moeilijke kwesties aan de kaak te stellen, maar biedt ook hoop en optimisme voor een betere weg naar de toekomst.

Delen