logologo
open button

CROSSING BORDER ANTWERP 2 NOV 2023

arrows

Raz van Houts

type
icon

Thursday November 3, 2022

icon

7:08 PM - 7:16 PM

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - Heartbeat Hotel

icon

€ 10

Raz van Houts werkt overdag als psycholoog en ’s nachts aan zijn literaire debuut We zijn allemaal patiënten. Hij neemt ons met humor en diepgang mee door het reilen en zeilen van het psychologenberoep.

Onderdeel van de You’ll have to scream louder avond:
Programma met Nederlands en Vlaams talent: poetry, spoken word en muziek.

Image for Raz van Houts

Fotograaf:
Chris van Houts

Author

Raz van Houts

Het leven van Raz van Houts (1997) klinkt als dat van een superheld: overdag werkt hij namelijk als psycholoog, maar 's nachts werkt hij gestaag aan zijn literaire debuut We zijn allemaal patiënten.

Dit is een non-fictieverhaal dat een inkijkje biedt in de ervaringen van een jonge psycholoog, waarmee hij ons een blik gunt op een steeds toegankelijker, maar voor velen nog vrij mystiek beroep. Met het enthousiasme van een debutant op zowel psychologisch als literair gebied, beschrijft hij hoe het is om, na vier jaar studie en ijverig met de neus in de boeken te hebben gehangen, plotseling voor een persoon van vlees en bloed en met mentale problemen te staan.

Met een combinatie van humor en diepgang neemt Van Houts ons mee door het reilen en zeilen van het psychologenberoep, van intake tot afsluiting, van behandeling tot bureaucratische rompslomp, in een poging de afstand tussen zorgverlener en cliënt te verkleinen. Tenslotte, constateert Van Houts: we zijn allemaal patiënten.

Delen