logologo
open button

CROSSING BORDER ANTWERP 2 NOV 2023

arrows

Oracle Sisters

type
icon

Friday November 4, 2022

icon

9:30 PM - 10:15 PM

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - Heartbeat Hotel

Image for Oracle Sisters

Artist

Oracle Sisters

Achter deze naam schuilt het creatieve duo Lewis Lazar en Christopher Willat, aangevuld met Julia Johansen. Even eclectisch als hun dromerige, free flow melodische dream-pop, beschreven als ‘muziek om de liefde mee te bedrijven’, is de achtergrond van het drietal. De muziek van Oracle sisters heeft een mix van invloeden, van kunst en cinema tot filosofie en mythologie, met gelaagde structuren van rock, psychedelica en folk, “een verhaal vertellend van een wereld die we niet helemaal als de onze herkennen”, omschreef J.L. Srisuk vorig jaar in Hero magazine.

Lazar is behalve schilder ook muzikant, songwriter, componist en multi-instrumentalist, Willatt is van oorsprong wiskundige. Lazar en Willatt kennen elkaar al sinds hun kindertijd. Oracle Sisters ontstond in 2017, toen Lazar en Willatt zich samen in Parijs settelden, waar Johansen zich bij hen aansloot en onder andere harmonieën inbracht en tekende voor het drumwerk.

“Julia komt uit Finland, ik ben half Amerikaans-Deens, Chris komt uit Noord-Ierland, dus we komen een soort van overal vandaan”, vertelde Lazar vorig jaar in een interview. Het drietal bracht hun eerste single in 2018 uit, in 2020 en 2021 de EP’s Paris I en Paris II. “Er kan van alles gebeuren in Parijs”, zei Johansen, “van alles onverwachts.”

Delen