International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

Nicoby

type
icon

Saturday November 4, 2023

icon

15.15 - 16.15

icon

KIDS' PROGRAMME

icon

Zaal 3

icon

€ 6

Alleen kinderen hebben een kaartje nodig, volwassenen die de kinderen vergezellen mogen gratis naar binnen. Eén volwassene mag maximaal 3 kinderen begeleiden.

Age: 10-14 + adult Language: French/Dutch

Image for Nicoby

Author

Nicoby

Nicolas Bidet is een Franse striptekenaar, ook bekend onder de pseudoniemen Nicoby en Korkydü. Hij komt uit Rennes, waar hij in Philippe Bourlands atelier samenwerkte met artiesten zoals Parel, Choin, Kerfriden, Zanzim, Darwin, en Brüno. Nicoby heeft ook getekend voor de stripboeken Le Journal de Mickey, Spirou, en Fluide Glacial alvorens zijn debuutserie Les Zélus uit te brengen in samenwerking met schrijver Ferru in 2001.

Hij nam het pseudoniem Korkydü in gebruik voor de strips La Voix en Pattes de Velours, waaraan hij samenwerkte met Pascal Bertho. Sindsdien heeft hij een grote verscheidenheid aan boeken uitgebracht, waarvan hij sommigen zelf heeft geschreven en geïllustreerd en anderen samenwerkingen waren met een aantal van de grootste namen in graphic novels.

Bidet heeft ook veel kinderboeken geïllustreerd voor Éditions Regeot en was onderdeel van de organisatie van het Quai des Bulles festival in St. Malo.

Sophie's World

Delen