Als dochter van een Kirov-ballerina en een ingenieur uit Leningrad, groeide Michelle Gurevich (voormalig bekend als Chinawoman) op met het luisteren naar hun verzameling Sovjet- en Europese platen uit de jaren zeventig. Dat zou haar latere muziek gaan beïnvloeden. Haar oeuvre wordt omschreven als slowcore rock en lo-fi pop.
Haar muzikale carrière begon in 2007 met het in eigen beheer uitgebrachte debuutalbum Party Girl. Het vond zijn weg naar het land van haar voorouders en was al snel te horen op de jachten van Russische miljardairs en als ringtones van moeders in heel Oekraïne.
Haar zesde album, Ecstasy in the Shadow of Ecstasy, vindt nieuwe kansen om rauwheid en kwetsbaarheid uit te drukken in liedjes over verlangens zonder einde. Terugkerende thema's zijn opgetogenheid die wordt gezocht en herinnert, romantische vriendschappen tot het einde en wegen die niet ingeslagen werden.
"Ik denk dat het heel normaal is dat mensen de flikkering van hun bestaan willen inkapselen", legde Gurevich uit in een interview in 2017. "We hebben allemaal het gevoel dat ons leven aan ons voorbijgaat, en we willen onze kleine momenten benutten en zeggen, Hallo! Wij waren hier! We zaten aan dit meer en we hielden van elkaar en het was prachtig!”