International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

Michel Faber

type
icon

Saturday November 4, 2023

icon

20.35 - 21.10

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - Heartbeat Hotel

Image for Michel Faber

Author

Michel Faber

Michel Faber, van origine een Nederlander maar nu woonachtig in het VK, is een prijswinnende auteur van zeven romans, drie korte verhalen-bundels en een poëziebundel. Nu wendt hij zich tot zijn passie voor muziek voor zijn eerste non-fictie boek: Listen.

Muziek is Fabers oudste liefde, en wanneer hij inspiratie nodig heeft grijpt hij steevast naar zijn duizende CDs, platen, cassettes en PC vol mp3s. Zeven jaar geleden kreeg hij tinnitus, en zijn remedie was meer muziek.

In Listen verkent Faber twee grote vraagstukken: hoe we naar muziek luisteren en waarom we naar muziek luisteren. Om deze vragen te beantwoorden neemt hij biologie, leeftijd, ziekte, commercie en de tweedeling tussen ‘goede’ en ‘slechte’ smaak in beschouwing. Dankzij uitgebreide interviews met muzikanten komt hij tot verrassende antwoorden en ontdekt hij wat er in ons omgaat wanneer we luisteren.

Dit boek viert en reflecteert Fabers levenlange obsessie met en nieuwsgierigheid naar alle soorten muziek, en is een succesvolle eerste poging tot non-fictie voor de bekende auteur van de Whitbread-genomineerde roman Under the Skin en The Crimson Petal and the White.

Listen

Delen