logologo
open button

CROSSING BORDER ANTWERP 2 NOV 2023

arrows

Marissa Nadler

type
icon

Saturday November 5, 2022

icon

9:15 PM - 10:15 PM

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - The Raven

Image for Marissa Nadler

Artist

Marissa Nadler

"Ze heeft een stem die in mythologische tijden mannen naar hun dood op zee had kunnen lokken, een bedwelmende sopraan die heldere hoogten raakt", schreef The Boston Globe over de Amerikaanse singer-songwriter Marissa Nadler (1981).

Haar muziek wordt beschreven als een mix van traditionele folk, Gothic Americana en pop, terwijl anderen een verwantschap zien met de etherische klanken van de Cocteau Twins. Dream folk, is een term die ook gebruikt wordt om haar muziek te omschrijven. Maar terwijl haar liedjes zijn geworteld in traditionele country en folk, bevatten ze ook elementen van experimentele muziek en black metal.

“Ik denk dat ik meer gemeen heb met de black metalgemeenschap dan met de folkgemeenschap”, zei ze een paar jaar geleden in een interview. "Ik bedoel, er zit een beetje van beide in mijn muziek."

De zang van Nadler krijgt ook veel bijval. Online muziekblog Pitchfork beschreef haar stem als een "engelachtige stem, met slechts een vleugje pijn gevangen in haar iriserende falsetstem". Ze debuteerde in 2004 en nam sindsdien een track op met John Cale (2019), publiceerde elf in eigen beheer uitgebrachte albums, vier EP’s en tien studioalbums, waarvan de laatste, The Path of the Clouds vorig jaar verscheen.

Delen