International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

Mariachiara Di Giorgio

type
icon

Saturday November 4, 2023

icon

13.30 - 14.30

icon

KIDS' PROGRAMME

icon

Nest

icon

€ 6

Alleen kinderen hebben een kaartje nodig, volwassenen die de kinderen vergezellen mogen gratis naar binnen. Eén volwassene mag maximaal 3 kinderen begeleiden.

Age: 8-12 Language: Italian/Dutch

Image for Mariachiara Di Giorgio

Author

Mariachiara Di Giorgio

Mariachiara Di Giorgio werd geboren in Rome, waar ze Illustratie studeerde alvorens haar opleiding voort te zetten in Parijs. Ze was storyboard illustrator en concept designer in de film- en reclame-industrie voordat ze kinderboeken begon te illustreren in 2013.

Di Giorgio heeft samengewerkt met een aantal van de grootste namen in kinderliteratuur. Haar speelse, beeldende illustraties wekken fantasiewerelden tot leven met verbazingwekkend veel vreugde en levendigheid.


Kermis in de nacht, die ze in 2021 in samenwerking met auteur Gideon Sterer uitbracht, vertelt het verhaal van bosdiertjes die ‘s nachts een kermis bezoeken. Het boek werd in 2022 in het Verenigd Koninkrijk bekroond met de Yoto Kate Greenaway Shadowers’ Choice Award.


In Let’s Build a Dam, het boek dat ze in 2023 met auteur Daniel Fehr uitbracht, worden de eindeloze mogelijkheden en avonturen van de kindertijd perfect verbeeld door Di Giorgio’s gevoelige illustraties, waarin kinderen te zien zijn die al baaddend in gouden licht een dam bouwen.

Delen