logologo
open button

CROSSING BORDER ANTWERP 2 NOV 2023

arrows

Malika Soudani

type
icon

Thursday November 3, 2022

icon

8:22 PM - 8:30 PM

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - Heartbeat Hotel

icon

€ 10

Malika Soudani omschrijft zichzelf als ‘schrijvend kunstenaar’. Haar poëziebundel Waar ik een slaapkamer heb gehad verhaalt over al haar herinneringen aan de plekken waar ze ooit een slaapkamer had.

Onderdeel van de You’ll have to scream louder avond:
Programma met Nederlands en Vlaams talent: poetry, spoken word en muziek.

Image for Malika Soudani

Fotograaf:
Yvonne Zoethout

Author

Malika Soudani

Malika Soudani (1997) omschrijft zichzelf als ‘een schrijvend kunstenaar’, die bezig is aan haar laatste jaar op kunstacademie ARTEZ. Vorig jaar rondde ze haar artistiek onderzoek af naar hoe filterbubbels en discriminatie zich tot elkaar verhouden.

Sinds 2021 schrijft ze regelmatig columns over poëzie. Haar dichtbundel Waar ik een slaapkamer heb gehad (2021), was snel uitverkocht.

Ze zegt hierover: “Alhoewel ik mezelf als schrijver onder de autonome kunstenaars schaar, voel ik de vrijheid van autonomie pas sinds ik aan mijn afstudeerwerk begon te schrijven... Het hoefde niet te voldoen aan de voorwaarden van een willekeurige studieopdracht. Het moest juist een werk zijn waarmee ik mezelf als schrijver lostrok van de kunstacademie en een positie innam in het literaire landschap. Zo schreef ik in de loop van ruim drie maanden in plaats van complete stukjes proza of traditionele poëzie (wat dat ook moge zijn) Waar ik een slaapkamer heb gehad. Een verhalende poëziebundel vol bondige notities over mijn herinneringen aan alle plekken waar ik een slaapkamer heb gehad.”

Delen