logologo
open button

CROSSING BORDER ANTWERP 2 NOV 2023

arrows

Lonnie Holley

type
icon

Saturday November 5, 2022

icon

11:00 PM - 12:15 AM

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - The Raven

Image for Lonnie Holley

Fotograaf:
David Raccuglia

Artist

Lonnie Holley

Lonnie Holley en de Cleveland soul band Mourning {A} BLKstar.
De kunstwereld kende Lonnie Holley al, maar hij boorde nieuw publiek aan toen hij vanaf 2010 begon met het uitbrengen en van muziek. Geheel geïmproviseerd en onmogelijk er een etiket op te plakken, bestaat die uit veelal spontaan geïmproviseerde composities, stream of awareness-teksten en voert hij een nummer nooit twee keer hetzelfde uit. Hij debuteerde in 2012 met Just Before Music.

Lonnie Holley (1950) kan zeker bogen op een kleurrijk leven. Hij werd geboren in Alabama, als zevende kind van 27 kinderen tijdens de rassenscheiding, en vanaf zijn vijfde werkte hij in verschillende banen. De kunstenaar is vooral bekend om zijn assemblages gemaakt van gevonden materialen.

“Mijn opa was recycler, hij bouwde een huis met achttien kamers van voorwerpen die hij aan de kant van de spoorlijn vond die als hij van zijn werk naar zijn nieuwe stuk land kwam. Hij pakte elke kleine rots, steen, baksteen - alles wat hij kon vinden - om de fundering te maken, dus dat alles was er voor mij om te bestuderen. Veel mensen zeiden dat ik bezeten was door zijn geest omdat ik geïnteresseerd was in de manier waarop hij dingen had gedaan”, legde hij twee jaar geleden uit in een interview.

Image for Lee Bains

Author

Lee Bains

Voordat songwriter, muzikant en dichter Lee Bains op het podium klimt om te spelen met muzikant en kunstenaar Lonnie Holley, draagt Bains zi...

Delen