International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

Leyla McCalla

type
icon

Friday November 3, 2023

icon

21.00 - 21.45

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - Heartbeat Hotel

Image for Leyla McCalla

Fotograaf:
Laura Partain

Artist

Leyla McCalla

Leyla McCalla woont en werkt in New Orleans, waar ze aanvankelijk beroemd werd als lid van de Grammy-winnende groep Carolina Chocolate Drops. In 2014 begon ze haar solocarrière, met groot succes.

Als dochter van Haïtiaanse immigranten en activisten maakt ze muziek met rijke, gelaagde melodieën en opzwepende Afro-Caribbische ritmes, die de volhardende ziel van het Haïtiaanse volk etaleren.

Haar opmerkelijke nieuwe album Breaking the Thermometer is een meeslepende reis door 50 jaar aan sociale, politieke en raciale onrust dat het nalatenschap van Radio Haïti – het eerste radiostation dat uitzond in het Haïtisch Kreyol, de taal van het volk – en de journalisten die hun leven op het spel zetten om deze zender mogelijk te maken verkent.

McCalla combineert originele composities en traditionele Haïtiaanse muziek met historische uitzendingen en hedendaagse interviews. Het resultaat is een introspectief, inzichtelijk album waarin ze worstelt met herinnering, familie, en haar eigen identiteit als Haïtiaans-Amerikaanse terwijl ze een helderder beeld van zichzelf als vrouw en artiest tracht te vormen.

Delen