logologo
open button

CROSSING BORDER ANTWERP 2 NOV 2023

arrows

Lee Bains

type
icon

Saturday November 5, 2022

icon

9:07 PM - 9:15 PM

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - The Raven

Lee Bains draagt voor hij het podium opklimt om te spelen met muzikant en kunstenaar Lonnie Holley, zijn gedichten voor uit de reeks Work Lunch waarvan delen in The New Yorker werden gepubliceerd.

Image for Lee Bains

Fotograaf:
Joe Steinhardt

Author

Lee Bains

Voordat songwriter, muzikant en dichter Lee Bains op het podium klimt om te spelen met muzikant en kunstenaar Lonnie Holley, draagt Bains zijn gedichten voor uit de reeks Work Lunch waarvan delen vorig jaar in The New Yorker werden gepubliceerd.

Met zijn band The Glory Fires maakt hij zuidelijke punkrock maakt en hij groeide op in de hardcore scene in zijn geboortestad Birmingham in Alabama. Met de band gaf hij vier albums uit, waarvan de laatste getiteld Old-Time Folks dit jaar verscheen.

De literaire kwaliteit van de songs op dit album werden geroemd door de New York Times. Als Bains optreedt met muzikant Holley, spookt waarschijnlijk die ene vraag hem zelfs na vier jaar nog steeds door zijn hoofd, zoals Bains vertelde aan Jonathan Bernstein van Rolling Stone: heeft hij ooit liedjes geschreven die mensen konden meezingen? Het antwoord was nee. De persoon die dat vroeg, legde vervolgens uit dat vakbondsleden de deuntjes kenden en zalen konden vullen met hun protestliederen. Dit raakte een snaar, aangezien Bains diep geïnteresseerd is in sociale rechtvaardigheid. "Ik had al deze shit die ik wilde zeggen," zei hij tegen Bernstein, "en ik wilde dat het een schot in de roos was."

Delen