International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

Kitty Crowther

type
icon

Saturday November 4, 2023

icon

11.45 - 12.45

icon

KIDS' PROGRAMME

icon

Zaal 3

Alleen kinderen hebben een kaartje nodig, volwassenen die de kinderen vergezellen mogen gratis naar binnen. Eén volwassene mag maximaal 3 kinderen begeleiden.

Age: 4-8 Language: French-Dutch

Image for Kitty Crowther

Fotograaf:
Lydie Nesvadba

Artist

Kitty Crowther

De half-Engelse, half-Zweedse Kitty Crowther werd geboren in Brussel, waar ze Grafisch Ontwerp studeerde aan het Saint-Luc Instituut. Ze heeft 35 kinderboeken geschreven en geïllustreerd, en daarnaast ook illustraties gemaakt voor boeken van onder andere Carl Norac, Bart Moeyaert en Toon Tellegen. Haar werk is in meer dan twintig talen vertaald.


Ze schrijft in zowel het Frans als het Nederlands en is meermalig bekroond voor haar werk, dat veelal is gebaseerd op de mythologie en sprookjes die haar al sinds haar kindertijd boeien. Ze heeft onder andere de bekroonde titels In het pikkedonker en Kleine Dood en het meisje geschreven, alsmede haar 1994 debuut Mijn koninkrijk.


Crowther creëert tijdloze, atmosferische verhalen vol charme. Ze heeft onder andere de Internationale Astrid Lindgrenprijs van de Zweedse Kunstraad, de meest prestigieuze prijs voor kinderliteratuur, ontvangen. Momenteel woont ze in Wallonië, België.

Delen