International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

Jim White

type
icon

Friday November 3, 2023

icon

19.15 - 19.30

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - Heartbeat Hotel

White, ook wel de ‘king of country noir’ genoemd, creëert een dromerige, duistere mengeling van folk, country, Americana, bluegrass en pop, waarin hij niet alleen de raadsels van het Zuiden tracht te ontrafelen, maar ook zijn eigen problemen onder ogen komt.

In 2020 bracht hij een nieuw album uit, Misfits Jubilee, dat hij gedeeltelijk in België opnam met de Europese muzikanten Geert Hellings en Nicolas Rombouts. In de herfst van 2023 zal Permanent Stranger van hem verschijnen onder het pseudoniem Mama Lucky.

White zal in een afzonderlijk evenement op Crossing Border ook zijn debuutroman Incidental Contact bespreken.

Image for Jim White

Artist

Jim White

Jim White is een legendarische muzikant, producent, autodidacte artiest en schrijver, wiens muziekcarrière begon toen hij eind jaren ‘90 David Byrne ontmoette, de zanger van de Talking Heads. Hij tekende al snel bij Byrne’s befaamde Luaka Bop platenlabel, en zijn debuutalbum Wrong Eyed Jesus werd direct een klassieker van het Americana genre. 

Inmiddels is hij één van de meest gerespecteerde namen in de alternatieve country- en rootsmuziekwereld. Hij heeft samengewerkt met grote namen zoals Joe Henry, Bill Frisell, Morcheeba en Aimee Mann. White laat zich inspireren door zijn vele reizen, maar zijn muziek is verankerd in het zuiden van de VS, wat hij ziet als de geboorteplaats van Amerikaanse muziek.

Delen