logologo
open button

CROSSING BORDER ANTWERP 2 NOV 2023

arrows

Jeshi

type
icon

Saturday November 5, 2022

icon

8:30 PM - 9:15 PM

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - Heartbeat Hotel

Image for Jeshi

Jeshi

Het werk van rapper Jeshi uit East Londen wordt alom gewaardeerd als de meest cutting-edge Britse hip-hop van dit moment: “het duidelijke Jeshi-geluid is iets dat niet te evenaren is en op dit moment anders klinkt dan al het andere”, schrijft Hayden Davies op Pile Rats dan ook.

"Toen ik 11 jaar oud was realiseerde ik me dat ik voor de kost zou kunnen doen waar ik van hou", vertelde Jeshi aan The Face. " - wat zou ik anders doen? Ik heb nooit echt gezien waarom ik mijn leven niet aan muziek zou kunnen wijden. Als je bereid bent om in te zetten wat nodig is, denk ik niet dat er iets is dat je niet kunt."

Zijn debuutalbum Universal Credit is doordrenkt met urgente sociale thema’s als financiële worsteling en ontbering. Van verstikkende stijgende huren op de track ‘Killing Me Slowly’ tot Generation, waarin Jeshi een momentopname geeft van de dagelijkse strijd van het individu waardoor het onmogelijk wordt om het grotere geheel te veranderen. Universal Credit kent ook een tedere kant zoals de track ‘Two Mums’ dat een liefdevol eerbetoon is aan onconventionele families waar liefde het wint van het conventionele.

Delen