logologo
open button

CROSSING BORDER ANTWERP 2 NOV 2023

arrows

Jasper Albinus

typetype
icon

Thursday November 3, 2022

icon

10:46 PM - 10:54 PM

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - Heartbeat Hotel

icon

€ 10

Jasper Albinus maakt met zijn performances en dichtkunst vraagstukken rondom identiteit, geschiedenis en politiek voelbaar. “Ik geloof in de kracht van verhalen, wat ze goed- of kwaadschiks kunnen doen in de maatschappij.”

Onderdeel van de You’ll have to scream louder avond:
Programma met Nederlands en Vlaams talent: poetry, spoken word en muziek.

Image for Jasper Albinus

Fotograaf:
Renée Hilhorst

Author

Jasper Albinus

“Ik denk dat veel binnenwerelden van mensen nog niet zijn vastgelegd in taal. Daar is nog wat aan toe te voegen. Ik geloof in de kracht van verhalen, wat ze goed- of kwaadschiks kunnen doen in de maatschappij”, vertelde de dichter en spoken word-artist Jasper Albinus (1997) vorig jaar.

Albinus begon rond zijn elfde met schrijven, vijf jaar later schreef hij zijn eerste gedichten. Via internet ontdekte hij de spoken word scene. Albinus treedt regelmatig op als dichter en spoken word-artiest. “Het uitgangspunt van spoken word is het performance element van de voordracht en een bepaalde noodzaak in de onderwerpen. Het kan poëzie zijn, maar ook schuren tegen andere disciplines zoals theater en rap. Het is een vrijere vorm.”

Zijn dichtkunst en performance gebruikt hij om vraagstukken rondom identiteit, geschiedenis en politiek voelbaar te maken. Hij is aangesloten bij het spoken word platform Poetry Circle en werd in 2020 door NRC Handelsblad uitgekozen als een van de 101 Nieuwe Talenten in de Lage Landen. Sinds 2018 speelt hij in de theatervoorstelling Boys Won’t Be Boys en in 2021 maakte hij een drieluik over de dood voor de literaire organisatie Mooie Woorden.

Delen