logologo
open button

CROSSING BORDER ANTWERP 2 NOV 2023

arrows

In gesprek met Vashti Bunyan

type
icon

Friday November 4, 2022

icon

7:15 PM - 7:50 PM

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - The Hideout

Vashti Bunyan presenteert haar nieuwe boek Wayward: Just Another Life to Live, een magische vertelling over haar vaarwel aan de Londense folkscene van de seventies om een lange reis te maken.

Interviewer

Lee Brackstone

Image for Vashti Bunyan

Author

Vashti Bunyan

Het cult icoon van de folk scene, Vashti Bunyan, komt naar Crossing Border om haar nieuwe boek Wayward: Just Another Life to Live te presenteren. Het is een magische en ontroerende herinnering aan hoe ze de Londense folkscene van de jaren zeventig vaarwel zei en er voor koos om te voet en met paard en wagen een lange reis te maken.

De carrière van Vashti Bunyan (1945) groeide uit van obscuriteit tot cultstatus en nieuw gevonden roem. Terwijl ze langs de Outer Hebrides trok voor een meer dan duizend kilometer lange tocht, schreef ze de songs die de basis vormden voor haar album Another Diamond Day (1970). De plaat zonk snel weg in vergetelheid en Bunyan besloot de muziekscene de rug toe te keren. “Mijn stem deed me denken aan leed, ik zong niet eens voor mijn eigen kinderen”, zei ze in een recent interview.

Maar na dertig jaar werd haar album herontdekt en kreeg het snel de erkenning die het verdient. Sinds die tijd heeft ze nog twee platen uitgebracht, Lookaftering (2005) en Heartleap (2014). Nu heeft ze haar debuut gemaakt als schrijver met het prachtige en ontroerende Wayward: Just Another Life to Live.

Wayward: Just Another Life to Live

Delen