International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

In gesprek met Tahir Hamut Izgil

type
icon

Saturday November 4, 2023

icon

12.30 - 13.30

icon

DAGPROGRAMMA

icon

Koninklijke Schouwburg

icon

€ 10

Tahir Hamut Izgil is de vooraanstaande dichter van de Oeigoeren, wiens autobiografie Wachten op mijn Arrestatie in de Nacht het bloedstollende verhaal vertelt over hoe zijn familie aan genocide ontsnapte. Joshua L. Freeman, die Izgil's memoires in het Engels vertaalde, zal als tolk fungeren tijdens het evenement.

Interviewer

Jamal Ouariachi

Image for Tahir Hamut Izgil

Fotograaf:
Asena Tahir Izgil

Author

Tahir Hamut Izgil

Tahir Hamut Izgil is een Oeigoerse dichter. Zijn volk is een etnische minderheid die momenteel op grote schaal wordt vervolgd in China. Hij groeide op in Xinjiang, studeerde in Beijing, en werkte als filmregisseur in de Oeigoerse regio alvorens in 2017 naar de Verenigde Staten te vluchten.

In 2018 werd Izgil verkozen tot president van de World Uyghur Writers Union, de voornaamste literaire organisatie voor Oeigoerse schrijvers in ballingschap, en zijn werk is onder andere verschenen in The New York Review of Books en The Atlantic.


Wachten op mijn Arrestatie in de Nacht zal in 2023 worden uitgebracht. Het is een aangrijpend verslag van de Oeigoerse genocide die wordt gepleegd door China. Izgil vertelt het verhaal van de politieke, sociale en culturele verwoesting van zijn thuisland, en een oproep aan de wereld om hun ogen te openen voor deze ramp die zich blijft ontwikkelen.

Wachten op mijn arrestatie in de nacht

Delen