logologo
open button

CROSSING BORDER ANTWERP 2 NOV 2023

arrows

In gesprek met Stuart Braithwaite (Mogwai)

type
icon

Friday November 4, 2022

icon

10:15 PM - 10:50 PM

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - The Attic

Let op: Dit event is verplaatst van 5 november.

Stuart Braithwaite laat de muziekinstrumenten thuis waarmee hij in Mogwai speelt en introduceert zijn nieuwe boek Spaceships over Glasgow, een liefdeslied aan live rock and roll.

Interviewer

David Keenan

Image for Stuart Braithwaite (Mogwai)

Author

Stuart Braithwaite (Mogwai)

Iedereen die al eens de uitgerekte soundscapes gelardeerd met vulkanische erupties van gitaarnoise heeft ervaren, op oorverdovende volumes uitgevoerd door de Schotse postpunkband MOGWAI, weet dat de komst van Stuart Braithwaite naar Crossing Border een bijzonder moment wordt. Hij is een Schotse multi-instrumentalist, singer-songwriter en de gitarist van de band waarmee hij negen albums heeft opgenomen.

De oordopjes kunnen in de la blijven, want voor deze speciale avond heeft hij zijn muziekinstrumenten thuisgelaten. In plaats daarvan introduceert hij zijn nieuwe boek Spaceships over Glasgow.

Het is “een liefdeslied aan live rock and roll”, schrijft hij, “aan de hartstochtelijke overgave die we allemaal voelden in de menigte ( en sommigen van ons, als je geluk hebt, op het podium) op een werkelijk opzwepend optreden. Het is ook het verhaal van een leven geleefd op het randje, over de high-times en gevaarlijke pitstops van het internationaal op tournee zijn met een band van buitenbeentjes en onverlaten.”

Spaceships over Glasgow

Delen