International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

In gesprek met Richard Milward

type
icon

Friday November 3, 2023

icon

20.40 - 21.15

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - The Attic

Interviewer

Thomas Heerma van Voss

Image for Richard Milward

Fotograaf:
Beth Davis

Author

Richard Milward

In 2007 sloeg Richard Milward in als een bom op het Britse literaire podium met Apples, een nietsontziend portret van de wreedheid van adolescentie, wat een toneelstuk en cultklassieker werd. Nu is hij na acht jaar stilte terug met een nieuwe roman: Man-Eating Typewriter.

Deze innovatieve roman-in-een-roman speelt zich af in eind jaren ‘60, en vertelt het verhaal van een psychopaat genaamd Raymond Novak die zijn autobiografie opstuurt naar een sjofele uitgever in Londen. Naarmate de getypte pagina’s binnenkomen, raken de werknemers steeds meer geshockeerd door de obscene inhoud. Er wordt van alles in detail beschreven, van een affaire met een berberaap op de Rots van Gibraltar tot een kort verblijf in een erotisch cabaret in Parijs.


Man-Eating Typewriter is grotendeels geschreven in het Polari, een taal ontwikkeld en voornamelijk gebruikt door de homogemeenschappen in Britse steden toen homoseksualiteit nog een misdaad was. Het is een wilde, grensoverschrijdende, erotische en resoluut nietsontziende roman. Het is een daad van verleidelijke opruiing, vormgegeven met ongelooflijk veel literair talent en lef.

Man-Eating Typewriter

Delen