logologo
open button

CROSSING BORDER ANTWERP 2 NOV 2023

arrows

In gesprek met Raynor Winn

type
icon

Saturday November 5, 2022

icon

2:30 PM - 3:30 PM

icon

DAGPROGRAMMA

icon

KABK - Royal Academy of Art

Raynor Winn praat over haar nieuwe titel Landlijnen, een verhaal over een epische wandeltocht, van 1600 kilometer over bergen, gletsjers en de Schotse Hooglanden waarin Winn en haar man de symptomen van zijn terminale ziekte proberen te onderdrukken.

Interviewer

Micha Wertheim

Image for Raynor Winn

Author

Raynor Winn

“Hoe langer we wandelden door die strook wildernis – aan de ene kant de normale wereld, aan de andere kant de zee en een eindeloze horizon – hoe sterker ik begon te ervaren dat je als mens ten diepste verbonden bent met de natuur, met alles wat leeft. Die essentie blijft altijd”, vertelde Raynor Winn twee jaar geleden in een interview.

Nu is ze terug met haar nieuwe titel Landlijnen. In haar onnavolgbaar heldere en invoelende schrijfstijl verhaalt ze over de tot nu toe zwaarste wandeltocht die het tweetal maakte. Te beginnen met de Cape Wrath Trail, een tocht die voert langs honderden kilometers Schotse Hooglanden, bergen, gletsjerdalen en meren. Uiteindelijk werd het een tocht van 1600 kilometer. Tijdens hun voortdurende zoektocht de symptomen van Moth’s ziekte te onderdrukken door lange afstandswandelingen in de natuur, probeert het tweetal ook te begrijpen hoe we ons tot het land en elkaar verhouden.

Landlijnen leest als een ontroerende liefdesbrief aan haar terminaal zieke man Moth en als een ode aan de diversiteit van het Engelse landschap, de vreemden en vrienden en de wilde natuur.

Landlijnen

Delen