logologo
open button

CROSSING BORDER ANTWERP 2 NOV 2023

arrows

In gesprek met Nora Krug

type
icon

Saturday November 5, 2022

icon

7:00 PM - 7:40 PM

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - The Hideout

Nora Krug vertelt hoe we onze vrijheid en democratische rechten kunnen beschermen en we tijdig het begin van een totalitair regime kunnen herkennen, met de nieuwe editie van On Tyranny van Timothy Snyder die zij illustreerde.

Interviewer

Xandra Schutte

Image for Nora Krug

Fotograaf:
Nina Subin

Author

Nora Krug

Krug (1977) is een Duits-Amerikaanse illustrator die leeft in The Bronx. “Voor mij is illustreren een manier om diep betrokken te raken bij wat iemand schrijft”, zei ze afgelopen februari in de Volkskrant.

Haar nieuwste werk is een geïllustreerde editie van On Tyranny van Timothy Snyder, waarin hij twintig methoden beschrijft om de democratie te beschermen tegen autoritaire regimes. Krug blaast nieuw leven in zijn argumenten met frisse kleuren en immens sterke beelden.

“Het meest vreselijke onderdeel was toen ik begon met het illustreren van zijn hoofdstuk over paramilitaire organisaties. Dat was precies rond de tijd dat in Amerika, schijnbaar uit het niets groepen als de Proud Boys zich begonnen te manifesteren.”, herinnert ze zich. “Ik illustreerde een bestaand boek, maar het was alsof ik vastlegde wat ik zelf beleefde van wat er hier en nu in Amerika gebeurt.” Haar werk verscheen onder andere in de New York Times en The Guardian en is met prijzen overladen.

Over Tirannie

Delen