logologo
open button

CROSSING BORDER ANTWERP 2 NOV 2023

arrows

In gesprek met Nino Haratischwili

type
icon

Saturday November 5, 2022

icon

4:00 PM - 5:00 PM

icon

DAGPROGRAMMA

icon

KABK - Royal Academy of Art

Let op: Dit event is verplaatst naar KABK.

Nino Haratischwili neemt ons mee in haar nieuwe titel Het schaarse licht naar Tbilisi, de hoofdstad van Georgië, in een wondermooi verhaal over vier bevriende vrouwen opgroeien in de jaren tachtig en negentig.

Interviewer

Geert Jan Hahn

Image for Nino Haratischwili

Fotograaf:
G2 Baraniak

Author

Nino Haratischwili

Nino Haratischwili (1983) is een gelauwerde Georgische schrijver, toneelschrijver en theaterregisseur. Met haar familie-epos Het achtste leven ging ze in op de geschiedenis van haar land. “Ik heb nooit gesnapt hoe de Georgiërs trots konden zijn op Stalin”, zei ze in 2019 in een interview. Het boek werd vertaald in 25 talen en werd een wereldwijde bestseller.

In haar nieuwe vijfde titel, dat in de week van Crossing Border gaat verschijnen, Het schaarse licht reizen we af naar Tbilisi, de hoofdstad van Georgië. Vier bevriende vrouwen groeien op in de jaren tachtig en negentig, ze maken ruzie en ze verzoenen zich, een wordt beroemd en een ander heel succesvol. Tientallen jaren later ontmoeten ze elkaar weer tijdens een fototentoonstelling in Brussel die ook foto’s uit hun jeugd heeft hangen. Maar er zijn er nog maar drie over. Haratischwili heeft een wondermooi en aangrijpend verhaal geschreven over een verloren land en een verloren generatie, over een revolutie die zijn eigen kinderen opvreet en over de onvoorwaardelijke vriendschap tussen vrouwen die zelfs de dood weerstaat.

Het schaarse licht

Delen