logologo
open button

CROSSING BORDER ANTWERP 2 NOV 2023

arrows

In gesprek met Mustafa Stitou

type
icon

Friday November 4, 2022

icon

8:00 PM - 8:35 PM

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - The Hideout

Mustafa Stitou presenteert zijn nieuwe poëziebundel Waar is het lam? die gevuld is met surreële onderwerpen zoals een nieuw soort offerdier en een god in een simulator die baadt in kosmische straling.

Interviewer

Edwin Fagel

Image for Mustafa Stitou

Fotograaf:
Frank Ruiter

Author

Mustafa Stitou

Al in 1995 zei de Marokkaans-Nederlandse dichter Mustafa Stitou (1974) tijdens een interview: : ”Taal is het grootste mysterie dat er is.”Dus wordt het een avond bij Crossing Border vol raadsels en verwondering en trekken we een taalkundige speeltuin zonder weerga binnen.

Zeker met de introductie van zijn nieuwe poëziebundel Waar is het lam? die gevuld is met ongewone en surreële onderwerpen. Een greep: een woordvoerder die een nieuw soort offerdier aanprijst. Een vrouw bij wie het haar uitvalt omdat ze een hoofddoek draagt. Of een god die in een simulator langdurig wordt blootgesteld aan kosmische straling.

In zijn vijfde dichtbundel zet Stitou een wereld neer die archaïsch en tegelijkertijd hedendaags is, en onderzoekt hij het drama van het offer vanuit verschillende invalshoeken. Stitou groeide op met de Koran, ontdekte poëzie in een bibliotheek in Lelystad en begon met het schrijven van gedichten toen hij veertien jaar oud was””Ik had meer een taalkundige dan een visuele fantasie. Ik hield ervan om te spelen met taal”. Legde hij uit. Zijn werk is ook vertaald in het Zweeds en Engels en heeft verschillende prijzen gewonnen.

Waar is het lam?

Delen