logologo
open button

CROSSING BORDER ANTWERP 2 NOV 2023

arrows

In gesprek met Damon Galgut

type
icon

Saturday November 5, 2022

icon

7:50 PM - 8:30 PM

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - The Attic

Damon Galgut introduceert zijn internationale bestseller De Belofte (2021). Galgut, krachtige stem in het Zuid-Afrikaans proza, vertelt over een Zuid-Afrikaanse familie en haar historische schuld aan een zwarte huishoudster.

Interviewer

Hans Bouman

Image for Damon Galgut

Fotograaf:
Interfoto / Alamy Stock Photo

Author

Damon Galgut

Als de Zuid-Afrikaanse schrijver Damon Galgut (1963) binnenkomt, begroet Crossing Border de MAN Booker winnaar van vorig jaar, voor zijn roman De Belofte (2021). Zijn boek werd een internationale bestseller en is in 33 landen uitgegeven. In deze roman ontmoeten we een Zuid-Afrikaanse familie die worstelt met de historische schuld aan hun zwarte huishoudster.

De recensies zijn laaiend, en roepen Galgut uit tot een krachtige stem in het Zuid-Afrikaanse proza en een van de beste schrijvers van het land. Het zette voor Galgut, die op een klein kamertje in Kaapstad woont, de wereld wel even op zijn kop, gaf hij vorig jaar toe in een interview. “Ik moet nog wennen aan zoveel aandacht. Het is voor mij niet vanzelfsprekend. Meestal moet je vechten om aandacht voor een boek. Nu is het het tegenovergestelde.”

Zeven van zijn titels werden in het Nederlands vertaald. De goede dokter, een verhaal over wantrouwen en verraad dat je op het puntje van je stoel laat zitten, werd dit jaar herdrukt.

De Belofte

De goede dokter

Delen