logologo
open button

CROSSING BORDER ANTWERP 2 NOV 2023

arrows

In gesprek met Bez (Happy Mondays)

type
icon

Saturday November 5, 2022

icon

9:30 PM - 10:05 PM

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - Heartbeat Hotel

Bez vertelt over Buzzin’, zijn nieuwe boek vol nieuwe avonturen van de man die met zijn maracas zwaaide in de legendarische rave rock band Happy Mondays, legendarische hoeveelheden drugs gebruikte én die de Britse Celebrity Big Brother won.

Interviewer

Andrew Perry

Image for Bez (Happy Mondays)

Author

Bez (Happy Mondays)

Van zijn met drugs doorweekte losbandigheid in de rock bands Happy Mondays en Black Grape tot het winnen van Celebrity Big Brother, natuurlijk ook compleet stoned, Mark ‘Bez’ Berry heeft het allemaal meegemaakt. Zijn carrière is doordrenkt van een lawine aan geestverruimende middelen en toen een journalist hem vroeg waarom hij daar zoveel van innam, antwoordde hij kort: “Het is mijn werk.”

Hij werd geboren in een gezin waarin zijn moeder een verpleegster was en zijn vader lid van een antiterrorisme eenheid. Op zijn 17e zat hij drie jaar in de bak wegens een beroving.

De buitengewone achtbaan die zijn leven is werd vastgelegd in het kleurrijke boek Freaky Dancin: Me and the Mondays dat in 2000 uitkwam. Bez praat ons bij over zijn nieuwe avonturen in Buzzin’, dat in oktober verschijnt.

Maar het beste kun je zelf luisteren naar wat hij te vertellen heeft. Of het nou gaat om zijn escapades als sambaballen zwaaiende danser bij Manchesters rave rock legendes Happy Mondays of zijn tv optredens, die hem genoeg geld opleverden om zijn black cab te pimpen met twintig luidsprekers en vijftien tv schermen, Bez kan het je allemaal vertellen.Zoals hij zei in een interview dit jaar: “Ik was een nachtmerrie, zelfs als baby.”

Buzzin'

Delen