International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

In gesprek met Adania Shibli

type
icon

Saturday November 4, 2023

icon

19.15 - 19.50

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Festivaltent The Hideout

Interviewer

Toef Jaeger

Image for Adania Shibli

Fotograaf:
Hartwig Klappert

Author

Adania Shibli

Palestijnse auteur Adania Shibli heeft drie romans geschreven waarvan de laatste, Een Klein Detail, in 2021 werd genomineerd voor de International Booker Prize. Dit boek speelt zich af kort na de massale verdrijving van Palestijnen uit Palestina in 1948 en verkent de verkrachting van een jonge Palestijnse vrouw door Israëlische soldaten.

Een Klein Detail is een overpeinzing over oorlog, geweld en herinnering die de lezer niet loslaat, en die de kern raakt van de Palestijnse ontheemdingservaring, het leven onder bezetting, en hoe moeilijk het is om het verleden in elkaar te puzzelen te midden van aanhoudende ontkenning en onmacht.


Shibli reist heen en weer tussen Berlijn en Jerusalem, waar ze naast romans ook toneelstukken, korte verhalen en verhalende essays schrijft. Ze is twee keer bekroond met de Young Writer’s Award van de A. M. Qattan Foundation. Haar andere romans zijn Masaas (vertaald in het Engels als Touch) en Kulluna Ba’id bethat al Miqdar aan el-Hub (vertaald in het Engels als We Are All Equally Far from Love).

Een klein detail

Delen