logologo
open button

CROSSING BORDER ANTWERP 2 NOV 2023

arrows

IKRAAAN

type
icon

Thursday November 3, 2022

icon

11:10 PM - 11:45 PM

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - Heartbeat Hotel

icon

€ 10

Image for IKRAAAN

Artist

IKRAAAN

IKRAAAN is het pseudoniem van de Nederlandstalige zangeres Ikraan Mohamed Haji (1998). Geinspireerd door 2PAC begon ze al op haar 15e met het maken van muziek. Door de corona-pandemie moest ze de lancering van haar debuutalbum Geestelijke Gezondheidszorg een jaar uitstellen. Erop zingt ze openhartig over haar eigen sociale angsten en depressies in teksten die ze ook met haar psycholoog besprak om nog dieper te kunnen graven.

Tijdens de pandemie zag ze mensen compleet van slag raken, wat hun mentale gezondheid aantastte. Daarover zei ze: “Ik ben in België geboren, maar mijn moeder is opgegroeid in Somalië waar een burgeroorlog aan de gang was. Zij keek niet echt op van corona. Maar voor de luxeleventjes hier was het een drama.”

Met Geestelijke Gezondheidszorg wil IKRAAAN de mensen die aan de kant staan een hart onder de riem steken, zei ze in een interview eerder dit jaar. “Het is gericht aan mensen die aan het lijden zijn en aan hun families, die mee lijden. Al de rest is uiteindelijk bijzaak.”

Delen