International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

Guridi

type
icon

Saturday November 4, 2023

icon

13.30 - 14.30

icon

KIDS' PROGRAMME

icon

Zaal 3

icon

€ 6

Alleen kinderen hebben een kaartje nodig, volwassenen die de kinderen vergezellen mogen gratis naar binnen. Eén volwassene mag maximaal 3 kinderen begeleiden.

Age: 4-8 years Language: Spanish/Dutch

Image for Guridi

Artist

Guridi

Raúl Nieto Guridi, die publiceert onder het pseudoniem Guridi, is een auteur, illustrator, en grafisch ontwerper uit Sevilla, Spanje. Als vooraanstaand artiest in meerdere disciplines heeft Guridi meer dan 85 boeken uitgebracht, als zowel auteur en co-auteur.

Zijn bekroonde kinderboeken barsten van inventiviteit, schoonheid en medeleven. Tegelijkertijd behandelen ze maatschappelijke vraagstukken en actualiteit, in overeenkomst met Guridi’s overtuiging dat kunst een middel kan zijn voor sociale transformatie.

In zijn nieuwste samenwerking, het prentenboek De dag dat ik een vogel werd, gebruikt Guridi simpele, voornamelijk zwart-witte lijntekeningen. Hiermee weet hij de emotionele lading van auteur Ingrid Chabberts verhaal prachtig te vatten, waarin een jongen zich als vogel verkleed in een poging het hart van een klasgenoot te veroveren.

Sinds 2010 combineert Guridi lesgeven met zijn artistieke projecten, waarbij hij zich vooral focust op kinderboekenillustraties en het creëren van posters voor theater- en dansproducties.

Delen