logologo
open button

CROSSING BORDER ANTWERP 2 NOV 2023

arrows

Esohe Weyden

type
icon

Thursday November 3, 2022

icon

9:15 PM - 9:45 PM

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - Heartbeat Hotel

icon

€ 10

Esohe Weyden debuteerde dit jaar met haar dichtbundel Tussentaal die genomineerd werd voor de C. Buddingh-prijs. Naast haar spoken woord voordrachten komen haar teksten ook op papier tot leven.

Onderdeel van de You’ll have to scream louder avond:
Programma met Nederlands en Vlaams talent: poetry, spoken word en muziek.

Interviewer

Charlotte Remarque

Image for Esohe Weyden

Fotograaf:
Jonathan Ramael

Author

Esohe Weyden

Esohe Weyden (1999) is een dichter en presentator en de campusdichter van Universiteit Antwerpen, waar ze ook masterstudent Rechten is. Ze houdt zich voornamelijk bezig met spoken word voordrachten, maar ook op papier komen haar teksten tot leven. Ze debuteerde dit jaar met haar dichtbundel Tussentaal die genomineerd werd voor de C. Buddingh-prijs.

“Elke tekst die op een podium tot leven wordt gebracht, begint natuurlijk op papier”, zei ze onlangs in een interview in De Standaard. “In dat opzicht zijn de gedichten in Tussentaal voor mij in wezen spokenword-teksten, maar zonder het performance-element is het geen slam. Het verschil tussen klassieke poëzie en slam zit hem in de extra laag die je legt op het moment dat je voordraagt. Dankzij een arsenaal aan middelen – tempo, intonatie, expressie, lichaamshouding – kan ik de tekst verder kneden, meer informatie vrijgeven en controle houden.”

Tussentaal

Delen