logologo
open button

CROSSING BORDER ANTWERP 2 NOV 2023

arrows

Don Melody Club

type
icon

Thursday November 3, 2022

icon

8:30 PM - 9:05 PM

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - Heartbeat Hotel

icon

€ 10

Image for Don Melody Club

Artist

Don Melody Club

Don Melody club is het soloproject van Donald ‘Donny’ Madjid. De Amsterdamse muzikant speelt ook in de band The Mauskovic Dance Band waarmee hij drie keer over de wereld tourde. Tijdens een door de pandemie noodzakelijke sabbatical ontdekte Madjid de voordelen van een sixties drummachine als muziekmaatje om er mee te experimenteren en nieuwe geluiden te exploreren. Maar niet zomaar een drumcomputer. Het was hetzelfde instrument dat Sly and the Family Stone gebruikt op hun hitsong Family Affair (1971).

Voor zijn inspiratie bleef Madjid dicht bij huis en dook hij in de Nederlandse muzikale en literaire traditie, zoals de muziek van Ramses Shaffy. “Ik luisterde de laatste jaren veel Shaffy, dat heeft me laten horen dat Nederlandse taal heel puur en serieus kan klinken.” Ook de niet-Nederlandse troubadours waren een inspiratiebron voor een sound die hij omschrijft als ingetogen, persoonlijk en dromerig. “

Sommigen noemen dat ook wel bedroom pop. Synths en strijkers hebben de boventoon en die begeleiden de zang door de nummers. Onze drumcomputer kabbelt een beetje voort, wat het een gemoedelijke sound geeft”, vertelde hij in een interview dit jaar bij 3voor12. Zijn album Pure Donzin verscheen vorig jaar.

Delen