logologo
open button

CROSSING BORDER ANTWERP 2 NOV 2023

arrows

De Witte Kunst

type
icon

Thursday November 3, 2022

icon

7:16 PM - 7:50 PM

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - Heartbeat Hotel

icon

€ 10

Image for De Witte Kunst

Artist

De Witte Kunst

Vaak had het tweetal van De Witte Kunst na afloop van een show geen benul van wat ze hadden gedaan. Niet gek als je bedenkt dat in het begin van de band van multi-instrumentalist Lyckle de Jong en schrijver-zanger Koen van Bommel, helemaal niets vaststond. Hun eerste optredens dreven op spanning, improvisatie en visueel spektakel. Muziek en teksten werden ter plekke bedacht, terwijl Koen met een kraag van witte boterhammen, een juten zak of met stokbroden als armen optrad.

“Ja, dat waren vervreemdende shows’, gaf Koen toe in een interview met Timo Pisart voor 3voor12. “Ik ging op zoek naar de gek in mezelf.”

De Witte Kunst maakt liedjes die gaan over dromen van een betere wereld, de angst om aangeraakt te worden en hoe je voor jezelf een veilige plek kunt creeëren in een steeds chaotischer wordende wereld. Van hun muziek zou je bijna duizelig worden, erkent Pisart in de inleiding van zijn interview met de twee muzikanten: “Zo vaak zet synthpopduo De Witte Kunst je op het verkeerde been. Hun synthpop klinkt verraderlijk frivool en hun shows zijn knotsgekke verkleedpartijen, maar daarachter schuilen diepgewortelde angsten.”

Hun gelijknamige debuut-EP met zes tracks kwam in 2020 uit.

Delen