International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

De Leijer & De Leijer

type
icon

Saturday November 4, 2023

icon

21.15 - 21.45

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - The Attic

Image for Jeroen &  Boris de Leijer

Author

Jeroen & Boris de Leijer

In deze ongebruikelijke samenwerking tussen ouder en kind leggen striptekenaar Jeroen de Leijer en zijn zoon Boris een reis vast die ze samen in 2016 hebben gemaakt, wanneer Jeroen met wanhoop de onverschilligheid van zijn toen achttienjarige zoon aanzag en besloot om hem uit zijn telefoon en de echte wereld in te trekken.

Boris was al drie jaar niet naar school geweest en bracht het merendeel van zijn tijd in bed door, turend naar Netflix. Daarom plande Jeroen een avontuur dat ze samen zouden ondernemen: eerst zouden ze door Europa trekken en Verdun en het Westfront bezoeken, en vervolgens zouden ze naar de VS reizen.

Vader en zoon gingen in 2016 naar Texas om de historische presidentiële verkiezingen te volgen waarin Trump uiteindelijk tot president werd verkozen. Het resultaat is de graphic novel Naar Texas en Terug, een modern overgangsritueel waarin Jeroens natuurlijke neiging om de controle over het verhaal te behouden wordt ingeperkt door zijn zoon, die erop staat dat ook zijn versie voldoende aandacht krijgt. Het resultaat is een authentieke dialoog tussen twee generaties.


Jeroen de Leijer is auteur van de tekenstrip Eefje Wentelteefje en Boris de Leijer studeert momenteel creatief schrijven.

Naar Texas en terug

Delen