International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

Dave Okumu & the 7 Generations

type
icon

Friday November 3, 2023

icon

19.00 - 20.00

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - The Raven

Image for Dave Okumu & the 7 Generations

Artist

Dave Okumu & the 7 Generations

Dave Okumu is een singer-songwriter en producent uit Groot-Brittanie die inspiratie vindt in drukke ruimtes waar de lucht gonst van de energie en geluiden van zijn creatieve partners.

Okumu begon zijn muziekcarrière als lid van het noughties artrocktrio The Invisible. Hun gelijknamige debuutalbum werd in 2009 genomineerd voor de Mercury Prize en opgevolgd door de albums Rispah in 2012 en Patience in 2016. De band was één van zijn vele samenwerkingen: Okumu heeft ook een reputatie als producent en muzikaal mentor ontwikkeld. In die hoedanigheid heeft hij samengewerkt met onder andere Tony Allen, Amy Winehouse, Adele, Jessie Ware en zijn heldin, Grace Jones.

In 2021 bracht Okumu Knopperz uit, een instrumentaal conceptalbum gebaseerd op het album Sen Am van pianist Duval Timothy uit 2017, gevolgd door I Came From Love in 2023, wat hij uitbracht onder de naam Dave Okumu & The 7 Generations. In dit verbazingwekkend gevarieerde album toont hij zijn beeld van de Zwarte ervaring, waarin hij afkomst, de nalatenschap van de slavernij, en het leven in een onrechtvaardige samenleving verkent.

Veel gastartiesten hebben meegewerkt aan dit album, inclusief sterren zoals Eska, Kwabs, Wesley Joseph, Robert Stillman, Anthony Joseph, Byron Wallen, Raven Bush, en Grace Jones, van wie Okumu het nog steeds niet goed kan geloven dat hij met haar heeft mogen samenwerken.

Delen