logologo
open button

CROSSING BORDER ANTWERP 2 NOV 2023

arrows

Daniëlle Zawadi

type
icon

Thursday November 3, 2022

icon

8:14 PM - 8:22 PM

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - Heartbeat Hotel

icon

€ 10

Daniëlle Zawadi is spoken word artist, dichter en schrijver, zij vertelt over hoe het is om jong te zijn in Nederland als iemand van de tweede generatie, over haar Congolese roots, vriendschap en ouder worden.

Onderdeel van de You’ll have to scream louder avond:
Programma met Nederlands en Vlaams talent: poetry, spoken word en muziek.

Image for Daniëlle Zawadi

Fotograaf:
Wouter le Duc

Author

Daniëlle Zawadi

Daniëlle Zawadi (1999), geboren te Kinshasa (DR Congo), schrijft proza en treedt op met spoken word. Haar achternaam heeft ook een bijzondere betekenis: Zawadi betekent in het Swahili ‘geschenk’, zo vertelde ze onlangs.

Haar verhalen gaan veelal over wat het betekent om jong te zijn in Nederland als iemand van de tweede generatie, over haar Congolese roots die voor haar moeder die alleen Frans verstaat, vanzelfsprekend is. Maar waarin iemand met een andere seksuele geaardheid minder geaccepteerd wordt. Behalve haar bi-culturele achtergrond, kaart ze ook thema’s aan als vriendschap en ouder worden.

In 2021 debuteerde ze in het theater met haar one-woman show 'Alstublieft, Zawadi' - gespeeld op het Amsterdam Fringe Festival en The Black Achievement Month Den Haag. Daarnaast host Zawadi eigen avonden met haar platform voor Haagse dichters, Zwart Schaap, en is ze coördinator van de Poetry Circle 070. In 2020 won Zawadi op het 1st Queer & Feminist Poetry Awards de Black Indigenous People of Color Voice Award.

Delen