International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

Catharina Valckx

type
icon

Saturday November 4, 2023

icon

10.00 - 11.00

icon

KIDS' PROGRAMME

icon

Nest

icon

€ 6

Alleen kinderen hebben een kaartje nodig, volwassenen die de kinderen vergezellen mogen gratis naar binnen. Eén volwassene mag maximaal 3 kinderen begeleiden.

Age: 4-8 Language: Dutch

Image for Catharina Valckx

Artist

Catharina Valckx

Catharina Valckx is geboren in Nederland en opgegroeid in Frankrijk, en ze schrijft in zowel het Nederlands als het Frans. Haar gevatte, charmante verhalen vatten het avontuur, de nieuwsgierigheid en het onconventionele geluk die kinderen beleven, met sympathieke personages die door Valckx’s pasteltinten en attentie voor detail van ontzettend veel karakter zijn voorzien.

Valckx, van huis uit schilder, rolde het schrijverschap in na de geboorte van haar zoon. Ze hoopt zowel kinderen als hun ouders te betoveren door hen mee te nemen in de vreemde logica van kinderen. Ook zitten haar boeken vol vriendelijkheid en empathie, en toont ze veel liefde voor de wereld waarin haar personages hun avonturen beleven.


Haar boeken, waaronder De Sok van Lientje en Leentje op Vakantie, zijn vertaald in verschillende talen, waaronder het Engels, Japans, Koreaans en Spaans.

Don en Sjon en de zeven pissebedden

Billy cherche un trésor

Delen