logologo
open button

CROSSING BORDER ANTWERP 2 NOV 2023

arrows

Babeth Fonchie Fotchind

type
icon

Thursday November 3, 2022

icon

10:54 PM - 11:02 PM

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - Heartbeat Hotel

icon

€ 10

Babeth Fonchie Fotchind dicht over de verhalen van verborgen kwetsbaarheden van schijnbaar succesvolle millennials, waarbij ze moeiteloos en virtuoos switcht tussen de taalregisters.

Onderdeel van de You’ll have to scream louder avond:
Programma met Nederlands en Vlaams talent: poetry, spoken word en muziek.

Image for Babeth Fonchie Fotchind

Fotograaf:
Wouter le Duc

Author

Babeth Fonchie Fotchind

“Verhalen vertellen kan een heel lichamelijke ervaring zijn. Voor mij is het ding dat gebeurt als ik schrijf dat ik een soort gorgel of kramp voel of een krampachtig gevoel diep in mijn buik... het is niet slecht of zo. Ik ga er gewoon altijd van uit dat het de drang is om iets te schrijven of te creëren, snap je wat ik bedoel?”, vertelde ze aan Sherida Kuffour die haar interviewde.

Babeth Fonchie Fotchind is jurist en dichter. Haar poëzie vertelt de verhalen van verborgen kwetsbaarheden in het leven van urbane, schijnbaar succesvolle millennials. Code switchend tussen de verschillende taalregisters, navigeert ze met groot gemak langs kantoortuin, en dating-app, migratiepijn en queerness. Zinnelijk en speels spoort ze de lezer aan om verder te kijken en wil ze in woorden uitdrukken wat onuitsprekelijk is. Ze is vaak te vinden op podia en festivals en heeft in verschillende tijdschriften gepubliceerd.

Afgelopen juni debuteerde ze met haar poëziebundel Plooi.

Plooi

Delen