logologo
open button

CROSSING BORDER ANTWERP 2 NOV 2023

arrows

Amina Belôrf

type
icon

Thursday November 3, 2022

icon

9:15 PM - 9:45 PM

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - Heartbeat Hotel

icon

€ 10

Amina Belôrf debuteerde met haar dichtbundel Zonder het licht te breken dat nu al aan de achtste druk toe is, een zeldzaamheid in poëzieland.

Onderdeel van de You’ll have to scream louder avond:
Programma met Nederlands en Vlaams talent: poetry, spoken word en muziek.

Interviewer

Charlotte Remarque

Image for Amina Belôrf

Fotograaf:
Siege Dehing

Author

Amina Belôrf

Het doet deugd als mensen hoop en troost krijgen van mijn poezië, zei de Belgische dichter Amina Belôrf (1990) vorig jaar tijdens een interview. “Ja, poezië kan de wereld redden.”

Belôrf schrijft al gedichten sinds haar zeventiende. Ze staat ook op de planken en schrijft naast poëzie ook proza. Ze debuteerde met de dichtbundel Zonder het licht te breken (Epo, 2020) die ondertussen aan de achtste druk toe is, een zeldzaamheid in poeziëland en nota bene in coronatijd waar geen lezingen of presentaties plaatsvonden.

"Ik had absoluut niet verwacht dat de bundel zo’n succes zou zijn. De reacties vind ik heerlijk om te lezen, ook de brieven die ik tijdens de lockdown kreeg. Ze zijn een bevestiging van de schrijfdrang die ik heb en die ik toch wel mag tentoonspreiden. Ik heb heel lang getwijfeld, heb niet zo’n makkelijk parcours gehad in m’n jeugdjaren. Tegelijk doet het deugd om te voelen dat dat een meerwaarde kan zijn. Dat je van je pijn een kracht kan maken. Ik denk dat de bundel daarom binnenkomt bij de mensen. Het gaat over de kwetsbaarheid van het leven en op kwetsbaarheid staat geen kleur."

Delen