International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

Alara Adilow

type
icon

Thursday November 2, 2023

icon

21.15 - 21.45

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

De Regentes - Diepe

Image for Alara Adilow

Artist

Alara Adilow

Alara Adilow (1988) is een Nederlandse dichter van Somalische afkomst. Ze schreef met haar dichtbundel Mythen en stoplichten (2022) een van de opvallendste debuten van de afgelopen jaren.In dit rauwe, openhartige werk stelt ze thema’s aan de kaak zoals gender, queerheid, en het verlangen om het lichaam te ontsnappen. Adilow viert de schoonheid van taal en gebruikt deze tegelijkertijd om de lezer duistere, fantastische en groteske werelden in te lokken.Haar poëzie verkent onder andere religie, spiritualiteit, exorcismes, ontucht en politiek in een duizelingwekkende verkenning van de sensualiteit van de wereld.


Ze is winnaar van de Herman de Coninckprijs 2023, de belangrijkste Vlaamse onderscheiding voor Nederlandstalige poëzie. De bundel is ook bekroond met de C. Buddingh’- Prijs 2023. Ook stond de bundel op de shortlist van de Grote Poëzieprijs.

Ze is Maandcolumnist Mei voor de Standaard der Letteren, en is columnist bij Lilith Platform en tijdschrift voor de vierde feministische golf (NL). Momenteel werkt ze aan haar debuut essay bundel die in het voorjaar van 2024 bij Prometheus zal verschijnen.

Mythen en Stoplichten

Delen