International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

Jim White

type
icon

Friday November 3, 2023

icon

22.15 - 23.15

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - Heartbeat Hotel

Jim White is een legendarische muzikant, producent, autodidacte artiest en schrijver uit Californië wiens debuutroman Incidental Contact half autobiografie en half urban legend is.

Terugkijkend op een periode van 10 jaar waarin hij als taxichauffeur in New York werkte vertelt White over een duizelingwekkende verzameling personages, waaronder drugsbazen, oplichters, gedoemde geliefden, waarzeggers, psychopaten en uiteindelijk een reeks culturele grootheden.

Zijn debuutroman Incidental Contact is een liefdesbrief aan de fans van zijn oeuvre – de buitenstaanders, de verloren zielen, iedereen die, zoals White in zijn iconische nummer Static on the Radio zegt, “minder geeft om wat er in de regels staat, en meer om wat ertussen staat”.


Image for Jim White

Artist

Jim White

Jim White is een legendarische muzikant, producent, autodidacte artiest en schrijver, wiens muziekcarrière begon toen hij eind jaren ‘90 David Byrne ontmoette, de zanger van de Talking Heads. Hij tekende al snel bij Byrne’s befaamde Luaka Bop platenlabel, en zijn debuutalbum Wrong Eyed Jesus werd direct een klassieker van het Americana genre. 

Inmiddels is hij één van de meest gerespecteerde namen in de alternatieve country- en rootsmuziekwereld. Hij heeft samengewerkt met grote namen zoals Joe Henry, Bill Frisell, Morcheeba en Aimee Mann. White laat zich inspireren door zijn vele reizen, maar zijn muziek is verankerd in het zuiden van de VS, wat hij ziet als de geboorteplaats van Amerikaanse muziek.

Delen