Festivals

What's on

Nieuws

Over

Gallerij

Audio & Video

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

NL

EN

SCHRIJVER

Theo Paijmans

DATUM

13 Jul 2022

Orhan Pamuk en Warsan Shire komen naar BorderKitchen

image in text


Twee literaire sterren komen naar BorderKitchen!

Op 14 september vertelt Orhan Pamuk, oud-winnaar van de Nobelprijs voor literatuur, over zijn nieuwe boek De nachten van de pest.

Op 27 september presenteert poetry superstar Warsan Shire haar langverwachte debuutbundel Zegen de dochter.

Orhan Pamuk
De Turkse schrijver Orhan Pamuk (1952) won in 2006 de Nobelprijs voor de literatuur. Zijn nieuwe roman heet De nachten van de pest en wordt in september gepubliceerd. Het verhaal van zijn nieuwe boek vindt plaats op het eiland Minger, tijdens een pestepidemie in 1901. Sultan Abdülhamit grendelt het eiland af om verdere verspreiding te voorkomen. Maar is de dood van een gezondheidsinspecteur een willekeurige moord of onderdeel van een groter plan? De sultan vraagt zijn nichtje en haar echtgenoot, een veelbelovende arts, om naar het eiland te gaan en dit tot op de bodem uit te zoeken. Pamuk brak in Turkije en de rest van de wereld door met Het zwarte boek. Daarna verschenen Het nieuwe leven, Ik heet Karmozijn, Sneeuw en Het museum van de onschuld. Zijn werk is in meer dan vijftig talen vertaald.

Datum: 14 september
Locatie: Theater a/h Spui, zaal 2
Aanvangstijd: 20.00 uur (deuren open vanaf 19.15 uur)
Bestel je tickets voor Orhan Pamuk hier

Warsan Shire
Het gedicht ‘Thuis’ van de jonge Somalisch-Britse dichter Warsan Shire raakte een gevoelige snaar middenin de vluchtelingencrisis. Het werd wereldwijd gedeeld als oproep tot een humaner beleid en maakte Shire in een klap beroemd. In haar langverwachte debuutbundel Zegen de dochter dicht zij over haar eigen ervaringen als migrant, schitterende gedichten die de levens van vluchtelingen en migranten, moeders en dochters, zwarte vrouwen en tienermeisjes tot leven brengen. Shire (1988) werd geboren in Kenia als kind van Somalische ouders en emigreerde op eenjarige leeftijd naar Engeland. Haar gedichten die ze online publiceerde, maakten grote indruk: op social media had ze al gauw tienduizenden volgers. Ze werd de allereerste Young People’s Poet Laureate van Londen, ontving de African Poetry Prize en werd als jongste persoon ooit benoemd tot fellow van de Royal Society of Literature. In 2016 schreef Shire mee aan Beyoncé’s album Lemonade en bereikte ze miljoenen nieuwe fans.

Datum: 27 september
Locatie: Theater a/h Spui, zaal 2
Aanvangstijd: 20.00 uur (deuren open vanaf 19.15 uur)
Bestel je tickets voor Warsan Shire hier

Laatste nieuws

Aankondiging

Crossing Border festival: Eerste namen

Aankondiging

Sholeh Rezazadeh lanceert eerste poëziebundel en De Situatie x Crossing Border

Aankondiging

WERNER HERZOG: BORDERKITCHEN VERWELKOMT LEGENDARISCHE FILMMAKER EN AUTEUR