International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

DATUM

11 May 2023

Optreden Nikos Xanthoulis bij boeklancering Ilja Leonard Pfeijffer

Border Kitchen Presents:

image in text

Optreden Nikos Xanthoulis bij boeklancering
Ilja Leonard Pfeijffer

Dag: Dinsdag 23 mei
Tijd: 20.00 uur
Prijs: € 12,50
Locatie: Koninklijke Schouwburg, Korte Voorhout 3, Den Haag
Taal: Nederlands

De nieuwe roman Alkibiades van Ilja Leonard Pfeijffer – die door de auteur wordt gelanceerd tijdens een speciaal Border Kitchen-evenement op 23 mei – is een zorgvuldig onderzochte reis terug naar het oude Griekenland. Om de toon te zetten voor de lancering van deze buitengewone historische roman, zal oud Griekse lierspeler Nikos Xanthoulis optreden tijdens het evenement.

Nikos Xanthoulis is een componist uit Athene en wordt wereldwijd beschouwd als de muzikant die de oud Griekse zevensnarige lier nieuw leven inblies.

Naast zijn expertise op de lier was Nikos Xanthoulis vijfentwintig jaar lang de eerste trompettist van het Greek National Opera Orchestra. Hij heeft zijn muziek in meer dan 30 landen gepresenteerd.

De lier is de passende begeleiding van de avond, waarin Pfeijffer Alkibiades introduceert, het waargebeurde verhaal van de worstelingen en mislukkingen van Alkibiades, de extravagante, androgyne, biseksuele en controversiële politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta.

image in text

Interviewer is Jelle Van Riet, een freelance literair journalist. Zij schrijft voor De Standaard, treedt vaak op als interviewer en gastvrouw en zetelde in verschillende literaire jury’s. Zij is het hoofd en het hart van Rietepetite, een vzw die verleidelijke projecten op touw zet met kwaliteitsrijke (jeugd)literatuur en poëzie als potgrond.

BUY TICKETS

Crossing Border naar Londen voor het Book Fair event

image in text

(c) Benjamin Keeling

Voor het tweede jaar op rij organiseerde Crossing Border samen met White Rabbit Books en het Nederlands Letterenfonds het openingsfeest van de London Book Fair in de net geopende venue Neon194.

Het evenement was drukbezocht met lezingen van de Britse auteur Gwendoline Riley en opkomende Nederlandse auteurs Anne Eekhout en Gijs Wilbrink. Ook was er muziek van de hotly tipped Londense band Tapir!

image in text

Copyright © 2023 Stichting Other World Productions, All rights reserved.

Laatste nieuws

Aankondiging

Murat Isik Presenteert Nieuwe Boek bij BorderKitchen

Aankondiging

Het Crossing Border Kids programma: ons eerste programma voor kids en tieners, en meer!

Aankondiging

Eerste artiesten bevestigd voor Crossing Border 2023